Thuiswerken: wordt jij zwaarder of ga je afvallen?

Driekwart van de Nederlandse werknemers en ondernemers werkt thuis, althans, zij gaan niet meer dagelijks naar een werkplek.

Nadelen van thuiswerken

Ging je altijd op de fiets naar je werk en zit je nu thuis dan mis je veel beweging. Heen en weer naar je werk een uurtje fietsen kost gemiddeld 300 kcal. Per maand 6000 kcal. Iedereen maakt zich zorgen: over de economie, over vrienden, familie en de eigen gezondheid. Veel meer dan de regels volgen en je eigen gezondheid op hoog niveau houden kun je niet doen. Deze vorm van stress leidt bij veel mensen tot een hogere behoefte aan zoet (suiker, snoep).

Je dagplanning vasthouden is belangrijk maar niet gemakkelijk. Met kinderen die je les moet geven verandert je dagindeling. Naast werken en lesgeven is de verleiding van gemakkelijk eten steeds groter. Om de horeca te steunen kun je eten laten bezorgen. Gezond eten misschien, maar zeker ook pizza’s en hamburgers.

Veel bedrijven helpen werknemers om te sporten. Gratis sportschool abonnementen, samen met collega’s sporten of zelfs een gym in het bedrijf. Dit is nu niet mogelijk.

Thuiswerken, steeds meer Nederlanders zitten er doorheen volgens dit artikel

Voordelen van thuis werken

Je bespaart je reistijd en kunt deze extra tijd gebruiken voor iets anders. Bijvoorbeeld thuis-sporten: elke dag je oefeningen op een yoga-matje of elke dag op de hometrainer. Op TV vind je verschillende programma’s die helpen.


thuiswerken gewichtsbeheersing

Er zijn geen VRIMOBO’s (vrijdag-middag borrels), geen personeelsfeestjes, geen kantine, geen cafetaria, geen snelle hap tijdens overwerk, geen sociale druk om “doe niet zo flauw en ga mee een biertje doen”.

De horeca is dicht, dus je wordt gestimuleerd om zelf te koken. Kies voor vers, gezond, lokaal, kleurrijk en gevarieerd met veel groenten en fruit. Thuis ben je de baas over wat je eet. Jij bepaalt wat er op de je bord komt.

Veel Nederlanders vinden thuiswerken geweldig volgens dit bericht.

Heb je al overgewicht?

De nadelen van thuiswerken gaan je niet helpen. Om van de voordelen te profiteren moet je veel zelfdiscipline hebben. De veranderde omstandigheden zijn ideaal om te beginnen met afvallen.

Waarom reset36 nu nog gemakkelijker is

De reset36 aanpak is gebaseerd op: intermittent fasting, veel proteïnen-weinig koolhydraten, coaching, slimme voedingssupplementen en slim bewegen. Je past je lifestyle aan om de vet-verbranding in je lijf te resetten. De beste methode om opgeslagen vet weg te werken.

  • ’s Morgens start je de dag met 1 ampul met chroom en L-carnitine, dus minder zin in zoet en hulp bij het vet verbranden.
  • Je beweegt extra in de ochtend (voor 12:00 uur). Je deelt je eigen dag in, dus deze lockdown is een ideale periode.
  • Om 12:00 uur je eerste proteïnerijke maaltijd.
  • Rond 15:00 een salade en ‘s avond en low-carb-diner (vlees/vis/kip en veel groente).
  • Je begint met 1 week detoxen.
  • Je gebruikt probiotica voor je microbioom (darmflora) en wat extra vitaminen, mineralen en vezels. Reset36 gebruikt de probiotica van ProVen.
  • Een coach die je motiveert, controleert en begeleidt gaat je zeker helpen. Reset36 is een 36 dagen programma, die periode is voor de meeste mensen voldoende om nieuwe gewoontes aan te leren en eigen te maken.

Indien nodig kun je het 36-daagse programma verlengen met 12 of 24 dagen.

Na het afvallen

Om op gewicht te blijven zijn er duurzame veranderingen nodig. Helaas is het zo dat als je overgewicht hebt gehad, je blijvend je gewicht moet managen. Met de kennis en tips die je ervaart tijdens de 36 dagen leer je alles om de baas te blijven over je lijn. Gebruik deze vervelende periode van thuiswerken, er komt een einde aan, grijp de kans om iets aan je overgewicht te doen.

Neem contact op met ons als je vragen hebt of als je contact met een coach wilt. Op afstand is er veel te doen.

In deze blog meer over het effect van thuisblijven op kinderen.


Rinjo Israels

Photo by BRUNO CERVERA on Unsplash, Photo by yann maignan on Unsplash