Wat is periodiek vasten?

periodiek vasten of intermittent fasting betekent dat je 16 uur per dag niets eet en 8 uur per dag wel eet.

Gebruik je slaap-tijd ook om te vasten, dat maakt het gemakkelijker. De meeste mensen vinden een ritme in het eten van 12:00 uur tot 20:00 uur of van 11:00 tot 19:00. Tijdens het vasten gaat je lijf eerst de voorraad glucose in je bloed, spieren en lever opmaken en daarna wordt er vet verbrandt. Maar niet alleen vet, je ljif gaat "oude rommel" opruimen om te verbranden en zo energie te krijgen, een soort detox-effect dus.

Belangrijk is wel dat je voldoende drinkt zoals thee, water en koffie (maximaal 5 koppen per dag). De koffie telt overigens niet mee in je dagelijkse vloesitofinname van 2 liter. Light-dranken kunnen niet, de zoete smaak stimuleert insuline.

In de ochtend "draai je op je vetverbranding" je eerste maaltijd vul je vooral met proteïnen om je vetverbrandingsfase te verlengen. En zo breek je opgeslagen vetten af.

voordelen van vasten

Bij de meeste mensen werkt dit om overgewicht kwijt te raken. Door dit te combineren met ondersteunende supplementen (ampullen en probiotica) verbrandt je vooral vet rond je middel.

Op deze website vind je onder het kopje "Voeding" meer informatie over wat je mag eten tijdens die 8 uur.