Juvo raw whole food maaltijdvervangers

Juvo raw food maaltjiden

Complete maaltijdvervangers, biologisch en Vegan zonder toevoegingen.

juvo raw whole food maaltijden

Juvo is gemaakt van gevriesdroogde groente, fruit, granen, rijst, kiemen, wieren, zaden, superfoods en aangevuld met multi-vitaminen en mineralen. Juvo is 100% biologisch.

juvo biologisch raw food

Juvo is gemakkelijk te bereiden; voeg 400 ml vloeistof toe, 2 schepjes Juvo, schudden en klaar. De vloeistof kies je zelf. Plantaardige zuivel met water (50/50) is veelgebruikt. Zelf doen wij 100 ml volle yoghurt met 300 ml water. Maar soms ook in de blender met vers of bevroren bosvruchten. Experimenteer en vind je eigen smaak. 
Juvo is voedend, vullend, volledig en verzadigend. Er is niets toegevoegd; geen suiker, geen smaakstoffen, geen e-nummers, geen "rommel". Het is de meest verse manier van eten omdat de grondstoffen alleen maar ge(vries)droogd en gemalen zijn. De superfijne maling maakt dat Juvo goed wordt opgenomen, de kleine deeltjes worden gemakkelijk verteerd. Met 2 Juvo maaltjiden per dag, om 12:00 uur en en tussen 15:00 en 16:00 uur plus een diner met vis/vlees/gevogelte en verschillende groenten krijg je alles binnen om gezond op te leven. Alles weten over Juvo? bekjik hier de juvo website.

Voedingswaarden Juvo green proteïnenvoedingswaarden Juvo green protein

Voedingswaarden juvo Rose (voorheen Juvo Slim)voedingswaarden juvo slim

Dagschema

Deze plantaardige maaltijdvervangers zijn ideaal voor intermittent fasting; Om 12:00 neem je de Juvo raw green proteïnen maaltijdshake, je voedt je lichaam dan voornamelijk met proteïnen en je blijft langer in de vetverbranding. Om een uur of 3 neem je de juvo rose maaltijdshake. Omdat het verzadigende shakes zijn met een lage glycemische index wordt de bloedsuikerspiegel niet verstoord en heb je geen trek of zin om te snaaien. Dat helpt!  's Avonds voor 20:00 heb je je avondeten gehad. Daarna tot aan de volgende dag 12:00 uur niets eten, maar wel drinken (koffie, thee, water).

Meer weten over intermittent fasten? Hier vind je veel meer informatie over periodiek vasten.

Intermittent fasting samenvatting

Wat is intermittent fasting?

Intermittent fasten of periodiek vasten bestaat al en paar jaar en wordt steeds populairder. In de zomer van 2018 is ook de effectiviteit van deze nieuwe manier van afslanken bewezen in meerdere internationale onderzoeken. En niet door de minsten! Het beste bewijs zie je in je eigen omgeving, steeds meer mensen verliezen hun overgewicht en blijven slank. Intermittent fasten (periodiek vasten) is geen dieet maar een manier van maaltijden plannen, een soort lifestyle met vel gezondheidsvoordelen, vooral afvallen!

Vasten is niet eten maar wel drinken, "intermittent" betekent afwisselend, dus een periode eten en een periode vasten. Die eet-periode, het eat-window, wordt ook wel "feasten" genoemd.

Als je je voeding aanpast, dus minder caloriën gebruikt, de juiste verhouding macronutriënten (vet - eitwit - koolhydraten - water - vezels) en je lifestyle beter inricht geloof jij ook dat deze aanpak leidt tot gewichtsverlies. Hier vind je meer uitleg over het effect van intermittent fastig op jouw metabolisme, je gewicht en lichaamssamenstelling. Intermittent fasting helpt om af te vallen, om vet te verbranden en om je langer jong te voelen. Alleen door je eet-tijd aan te passen val je al af, als je ook je voeding optimaliseert door raw food te gebruiken en 800 tot 1200 calorieën per dag te gebruiken verbeteren de effecten en blijven de effecten langer merkbaar.

Waarom werkt intermittent fasting?

Het belangrijkste effect; je lichaam wordt weer gevoeliger voor insuline en leert weer gemakkelijker en sneller te switchen tussen vet-verbrading en glucose-verbranding. Het lichaam heeft een voorkeur om glucose te verbranden voor energie. Dit proces is gemakkelijker als vetten verbranden of om energie te maken van eiwitten. Als je bij elke maaltijd en ook tussendoor koolhydraten gebruikt blijf je continu in de glucose-verbranding. Vet uit je voeding en overtollige koolhydraten worden opgeslagen als lichaamsvet. Als je deze voorraden niet aanspreekt door bijvoorbeeld sport dan wordt je dikker en dikker.

Tijdens 16 uur vasten per dag krijg je geen koolhydraten en maak je je voorraad opgeslagen koolhydraten (glucose) eerst op. Je hebt een voorraad glucose in je bloed (2 theelepels "suiker"), je spieren en je lever (450 gram "suiker"). Als de glucose op is gaat je lichaam intern op zoek naar energie en begint het vet te verbranden en begint de recycling van oude en beschadigde cellen (autofagie). Gemiddeld is de voorraad glucose na 6 tot 24 uur op. Met vasten doorbreek je onderstaand proces.

insuline gevoeligheid vetverbranding glucoseverbranding

Als je je eerste maaltijd vooral uit proteinen bereidt verleng je de periode waarin je geen koolhydraten eet en dus de tijd dat je lichaam vet verbrandt. Die proteïnen verzadigen goed en proteïnen zijn belangrijke bouwstoffen o.a. voor je spieren. In geval van nood maakt je lijf van proteïnen ook weer glucose omdat je koolhydraten nodig hebt om die proteïnen te verbranden. Daarom bevat Juvo proteïnen ook wat koolhydraten uit een serie kleurrijke bessen.

Vasten en afvallen leidt NIET tot afname van spiermassa, je lichaam "eet niet zijn eigen spieren op". Slechts in uitzonderlijke gevallen (maanden uithongering zoals in het Minnesota starvation project of oorlogssituaties). Eerst wordt al het vet verbrandt en pas daarna spierweefsel!.


Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...