RESET36 Voeding

RESET36 verschillende methoden om te eten tijdens het start-programma

Tijdens het startprogramma ga je anders eten, andere voeding en op andere tijden. RESET36 heeft verschillende methoden om te eten; zelf koken met lekkere recepten, eten met proteïnerijke maaltijdvervangers en repen of met 2 biologische maaltijd-vervangers. Je kunt zelf of in overleg met je coach kiezen: ga je heel streng de witte en groene dagen volgen of vind je het gemakkelijker om elkedag hetzelfde te doen? Maximaal 40 gram koolhydraten per dag die je alleen maar in de middag en bij het avondeten mag gebruiken. Dus je eerste maaltijd om 12:00 uur geen koolhydraten.

Belangrijk; kies eventueel in overleg met je coach voor een dieet en vervolgens volg je het goed op. Echt, afwijken van het dieet verstoort de werking van het start-programma.

Zelf koken met RESET36-recepten

De werking van het RESET36-programma is dat lichaam opgeslagen energie (vet) gaat verbrandden en dat je weer beter leert wisselen tussen glucose- en vetverbranding. Gecombineerd met een hogere verbranding (meer energie verbruiken) leidt dit tot een slankere lijn. De uren op een dag dat je vet verbrandt beginnen als de glucose-voorraad op is. Daarom zie je in de recepten, de voorschriften en de maaltjidvervangers heel veel proteïnen.

Maximaal 35 gram kolhydraten per dagHet basis-principe van reset36 is niet meer dan 40 gram koolhydraten per dag. Je kunt er voor kiezen om elke week 2 dagen nog strenger te gaan. Je kiest 2 dagen waarop je maximaal 15 gram koolhydraten gebruikt. De rode dagen zijn GEEN dagen die je moet inplannen. Rood is een dag dat het fout gaat. Dat kan gebeuren en is soms niet te vermijden. Gaat het fout, beperk de schade zoveel mogelijk en compenseer de volgende dag met "meer verbranden" in de ochtend.

Witte, groene en rode dagen

Witte dagen, 2 aansluitende dagen per week, bijvoorbeeld de maandag en de dinsdag.

Op deze dagen eet je maximaal 15 gram koolhdyraten (streef naar 10 gram) en veel proteïnen en wat vet. Gemiddeld gebruik je op een witte dag 1200 kcal aan vet en proteïnen en 60 kcal aan koolhydraten. Lees hier wat je wel mag eten op witte dagen.

Witte dagen met zeer weinig koolhydraten zijn niet de gemakkelijkste dagen (maar het werkt enorm goed). Start met een weekje groene dagen en probeer dan nog lager in koolhydraten te eten. Alles werkt als je maar niet boven die 40 gram koolhydraten komt.

Groene dagen, staan toe dat je iets meer koolhydraten gebruikt, omdat ze moeilijk helemaal uit te sluiten zijn. Op de groene dagen mag je maximaal 35 koolhydraten. Lees hier wat je mag eten op groene dagen, samengevat, het menu van de witte dagen met 200 gram extra groenten.

Kom je koolhydraten tekort? Nee! Je lichaam maakt naar behoefte en naar noodzaak zelf weer koolhydraten van proteïnen. Dit proces kost overigens ook weer energie. Je hersenen verbruiken ongeveer 20-30% van je dagelijkse energie. De hersenen houden van glucose als brandstof maar zij kunnen ook heel goed "draaien" op andere brandstof (ketonen) die het lichaam zelf maakt uit proteïnen.

Rode dagen zijn die onvermijdelijke dagen dat het toch verkeerd is gegaan. Een feestje, een vergissing, een onverwachte gebeurtenis. Soms lukt het niet om je te houden aan de koolhydraat-beperking. Ja, dat is jammer, maar je beperkt de schade door te compenseren. De dag na een "vergissing" ga je extra energie verbranden in de vorm van sporten of bewegen. Ideaal is om inde ochtend te sporten voordat je je eerste maaltijd gebruikt. Probeer in te schatten hoeveel kcal je teveel hebt gebruik tijdens je rode dag en verbrandt deze kcal extra. Voor meer informatie over sporten en bewegen klik de knop lifestyle.

wekenplan reset36 afvallen

Eten met zakjes en repen

RESET36 maakt het je gemakkelijk, als je niet altijd kunt koken, geen zin of geen tijd hebt, dan heeft RESET36 een assortiment proteïnerijke maaltijdvervangers. Een serie shakes, maaltijdrepen en snacks. Superlekker, snel en gemakklijk en behoorlijk gezond en met goede voedingswaarden om af te vallen; weinig calorieën, vele proteïnen, weinig vet, heel weinig koolhydraten.

RESET36 maaltijdvervangers bestaan uit; Maaltijdsoepen, maaltijdshakes, desserts, proteïnen-koeken, snacks, maaltijd-repen en snackrepen voor tussendoor, onderweg of als maaltijdcomponent. Belangrijk bij de ontwikkeling van deze serie is de smaak, het moet gewoon lekker zijn en, waar mogelijk zijn de maaltijden glutenvrij. Een groot percentage van mensen met overgewicht is gevoelig (niet allergisch) voor gluten, het speelt een rol bij overgewicht. Door een periode (2 - 4 weken) de gluten te vermijden zien wij dat de gevoeligheid uiteindelijk afneemt. Dit draagt bij aan een blijvend effect van het RESET36 -afslank-programma.

Eten met biologische maaltijdvervangers

Voor de probiotica werkt RESET36 samen met ProVen probiotica, voor de gezonde maaltijdvervangers is een samenwerking aangegaan met Juvo raw whole food maaltijdvervangers. 2 Maaltijden per dag vervangen door Juvo en de derde avondmaaltijd vooral vis/vlees met groenten en minimaal koolhydraten. Gecombineerd met intermittent fasting is deze methode succesvol. Meer infomatie over Juvo vind u op de website.

Hier vind je het RESET36-kookboek, voor de maaltijdvervangers kunt u terecht bij uw coach, u kunt bellen of u bezoekt hier de webshop.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...