Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Voeding

Afslank voeding

HOEVEEL EET JE PER DAG TIJDENS JE RESET?

1. HET BEGIN
Als eerste moet de voorraad koolhydraten (glycogeen en glucose) die is opgeslagen in je lever, bloed en spieren opgemaakt worden. Gemiddeld is de voorraad glycogeen 100 gram in de lever (400 kcal) en 300-400 gram in de spieren (1200-1600 kcal). Het glycogeen houdt tevens 1,5 liter vast. Voordat de vetverbranding begint moet de voorraad “koolhydraten” van 1600 – 2000 kcal verbrandt worden. Daarna komt er per dag maximaal 40 x 4 kcal (160 kcal) bij uit je dieet-voeding. ADVIES: Per dag maximaal 40 gram koolhydraten, 70 gram proteïnen = 440 Kcal. Aanvullen met vetten 40 gram = 360 kcal. TOTAAL ENERGIE DAG 1 EN DAG 2 = 800 KCAL.

Extra sport in de ochtend? 1 uur fitness = 500-600 kcal. Dan mag je 1300 - 1400 kcal. per dag eten. Maximaal 40 gram koolhydraten en maximaal 70 gram eiwitten. Haal je de beweegnorm dan val je af met 1000-1200 kcal per dag. Eet je meer calorieën tussen 12:00 en 20:00 uur dan moet je die de volgende ochtend extra verbranden!

2. METABOLISME


Je lichaam en je hersenen draaien graag op glucose. Je lever maakt glucose van koolhydraten. Eiwitten zijn bouwstoffen. Per dag gebruik je 300 gram eiwitten. Continu is er afbraak en aanmaak van eiwitten uit bestaande aminozuren, de bouwstoffen van eiwitten. Dagelijks moet je de voorraad aminozuren aanvullen met 70 gram eiwitten. Als de glucose op is kan de lever glucose maken van proteïnen. Als er niet teveel proteïnen zijn wordt er eerst “oude rommel (cellen en afval)” verbrandt, dit heet fagocytose. Na het verbranden van oude cellen en afval wordt de overtollige vet-voorraad aangesproken.

De organen en weefsels gebruiken het vet als energie. De lever maakt ketonen uit vet. Ketonen kunnen de bloed-brein-barrière passeren en voorzien de hersenen van energie. De hersenen zijn de grootste energieverbruiker of je nou hard nadenkt of zit te dromen, het verbruik is hetzelfde. Als de vetvoorraad op is worden spieren (eiwit) afgebroken tot aminozuren die nodig zijn op andere plaatsen waar een hogere prioriteit is. Dit is een zeer uitzonderlijke situatie (hongersnood). Volgorde van energie-bronnen; Glucose – Afval - Vet – Ketonen - Spieren

3. Dagelijks wordt de voorraad glucose en glycogeen opgemaakt. ’s Nachts is je verbranding ook bezig, je BMR, basale metabole rate, is de energie de nodig is om je lijf in stand te houden. Je BMR is de energie die nodig is zonder enige vorm van activiteit. Je BMR is afhankelijk van je gewicht! Deze daalt dus als je bent afgevallen.

metabolisme

 
De koelkast is je voorraad glycogeen. Met je dagelijkse eten vul je de koelkast. Blijft er eten over dan wordt dit als vet opgeslagen in de vriezer. Als je op een dag meer verbrandt dan je eet begin je het vet in de vriezer aan te spreken. Voordat je vet gaat verbranden wordt er eerst oude rommel opgeruimd, oude cellen, toxinen etc. Dus dagelijkse meer verbranden dan dat je in je koelkast stopt leidt tot het verbranden van overtollig vet (afvallen) een een verhoogde metabole flexibiliteit.

4. NA DE RESET
Na 36 dagen is het aanbevolen om 3 tot 4 keer per week bewust de glycogeenvoorraad op te maken en je vetverbranding aan te zetten. Dit kan door goed je macronutriënten te tellen, door intermittent fasting (12:00 – 20:00 uur) en door extra sport. TIP: intermittent fasting op maandag, dinsdag woensdag, donderdag, gecombineerd met maximaal 1500 kcal in de vorm van de juiste verhouding macronutriënten. Je nieuwe BMR is lager als voor je reset. Verhoog je verbranding door minimaal de beweegnorm te hanteren, elke week. Beweegnorm: 2 keer per week kracht training en 2,5 uur per week matig intensieve beweging. Matig intensief = Je hebt een verhoogde hartslag en een versnelde ademhaling.

HIIT is de effectieve vorm van bewegen. Met “high intensity interval training” beweeg je zeer effectief. 10 Minuten HIIT in de ochtend is voldoende. Voorwaarde is dat je 3 keer je hartslag laat stijgen en dalen.

5. GEWICHTSBEHEERSING
Om NIET aan te komen eet je niet meer dan dat je verbruikt. De samenstelling van je voeding (gemiddelde richtlijn);

80 gram proteïnen = 320 kcal
100 gram koolhydraten = 400 kcal
90 gram vetten = 810 kcal
Totaal = 1530 kcal
AFSLANKEN, DUS MINDER ETEN?
Mmm, ja en nee, maar vooral slimmer eten. De juiste hoeveelheden, op het juiste moment en in de juiste samenstelling. Een RESET, in 36 dagen, van je voedingsgewoonten, die er voor zorgt dat je afvalt en dat jij de baas blijft over je lichaamsgewicht en je lichaamsvorm, daar doe je het toch voor?

Overleg met je coach om de beste keuze te maken.

* Gemakkelijk eten kan met deze maaltijdvervangers.
* Complete (biologische) maaltijd-shakes (VEGAN) zijn er ook en passen in het RESET36-concept.
* Kook je liever zelf? Hier vind je recepten, links en inspiratie.

Bestel alles wat je nodig hebt bij je coach. Via deze website leiden wij je verder naar de webshop GezondMooiSlank.

OP HET JUISTE MOMENT ETEN
Belangrijk bij het resetten van je verbranding is dat je lichaam weer sneller en gemakkelijker schakelt tusen glucose- en vet-verbranding (de reset). Dit wordt o.a. ondersteund door intermittent fasting, je eet alleen maar van 12:00 tot 20:00 uur. Werk je 's nachts of moet je heel vroeg op dan kun je deze tijden in overleg met je coach een beetje verschuiven. Het belangrijkste is dat je elke dag 16 uur niets eet, maar wel goed drinkt (koffie, thee, water). 

GEEN SUIKER, GEEN ZOETSTOF
Tijdens de 36 dagen RESET gebruik je maximaal 35 gram koolhydraten per dag. Suiker is ook een koolhydraat, maar deze snelle vorm koolhydraten mag niet. Dus geen frisdrank, geen light, geen alcohol. Suiker en alles wat er op lijkt eindigt op “ose” zoals glucose, fructose, dextrose, sacharose en sucrose. Niet doen.

Suiker als toevoeging in voeding wordt verstopt achter “gezonde namen” maar het blijft suiker. Voorbeelden hiervan zijn: ahornsiroop, basterdsuiker, cassonade, dadelstroop, druivensuiker, geleisuiker, HFCS, glucosestroop, honing, invertsuiker, karamel, malt, maltodextrine, melasse, oerzoet, rijststroop, agavestroop, ruwe rietsuiker, speltstroop etc.

Voorbeelden van zoetstoffen zijn; acesulfaam-K, aspartaam, cyclamaat, maltitol, sorbitol, splenda, sucralose en xylitol. Tijdens het vasten mogen deze stoffen niet gebruikt worden. Als je hersenen via je mond zoet ervaren worden er al processen in werking gezet. Als jouw spijsvertering goed tegen zoetstoffen kan mag je ze met mate evnetueel gebruiken tijdens je maaltijden, maar niet als tussendoor.

SUIKERVERVANGERS
Erythritol en stevia zijn natuurlijke zoetstoffen. Je spijsvertering en je darmbacteriën kunnen er gevoelig voor zijn. Na je 36 dagen, indien echt nodig, kun je deze natuurlijke zoetstoffen gebruiken. Tijdens de reset dus liever niet.