Hoeveel calorieën eet je per dag?

Richtlijnen voeding bij het RESET36 start-programma

RESET36 is een combinatie van verschillende succesvolle methoden; calorie-restrictie, veel proteïnen en nauwelijks koolhydraten, vasten en bewegen.

De ene persoon wil of moet 10/15 kilo afvallen en weegt over de 100 kilo en de andere persoon weegt 75 kilo en wil graag 4 kilo afvallen. Eten deze mensen hetzelfde tijdens dit afslank-programma? Nee, het gaat om maatwerk, een aanpak die bij jou past en die rekening houd met de oorzaak van je overgewicht. Daarom werken wij met coaches die je bijstaan met hun kennis en ervaring.

Hier lees je meer over de 6 oorzaken van overgewicht.

Hoeveel calorieën mag je per dag?

Elk mens heeft een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig om het lichaam in stand te houden. Dit heet het BMR (basal metabolism rate). Vervolgens vermenigvuldig je deze waarde met een zogenaamde activiteits-index, iemand met een actieve leefstijl heeft meer nodig dan iemand die veel TV kijkt. Ook is er een verschil tussen mannen en vrouwen.

Het principe achter RESET36 is dat je 60% van je BMR-waarde aan caloriën per dag eet en dat je extra inspanning verricht uitgedrukt in calorieën; 20% van je BMR.

Calorieën en intermittent fasting

De calculatie van je energiebehoefte doe je 2x. Aan het begin en aan het einde van het Reset36 programma. Dat geef je een richtlijn. Gemiddeld wordt er 1000 - 1500 kcal per dag gegeten tijdens het programma. Let op: als je eet volgens het IMF-schema, het "eat-window" van intermittent fasen mag je meer, vaker en grotere hoeveelheden eten. Belangrijk is dan wel dat je je strikt aan de eet-tijden houdt: Mannen van 12:00 tot 20:00 en vrouwen van 11:00 tot 20:00. Buiten deze eet-tijden dus niets! Alleen water, thee, koffie.

Bereken het zelf met de calculator

Deze calculator geeft een richtlijn voor de hoeveelheid calorieën per dag.

Powered by YAZIO

LET OP; met RESET36 gaan we verder, de waarde van de calulator " Loose weight ...... cal" vermenigvuldig je met 0,6

Je weet nu de HOEVEELHEID energie die je per dag mag hebben om af te vallen

De tweede stap is het verhogen van je verbranding. Stel jezelf als doel om dagelijks 20% aan calorieën extra te verbranden. Neem 20% van je "dagelijkse calorieën" uit de calculator. Neem de laagste waarde die aantreft bij "loose weight". Beweeg maximaal 400 kcal per keer extra.

Welke soort calorieën?

Een patat-met of een pizza past in je dieet wat betreft de calorieën maar je hebt niets aan deze voeding. Je krijgt er weer honger van en vooral, je reset NIET je verbranding.

Op witte dagen gebruik je maximaal 10% van je calorieën in de vorm van koolhydraten, ongeveer 20% in de vorm van vet en 70% in de vorm van proteïnen (eiwit)

Op groene dagen gebruik je maximaal 20% van je calorieën in de vorm van koolhydraten, ongeveer 20% in de vorm van vet en 60% in de vorm van proteïnen (eiwit)

Wanneer consumeer je die calorieën?

Je eet volgens de principes van intermittent fasting; dus alleen maar eten van 12:00 tot 20:00 uur. Ideaal is om slechts 4 uur per dag koolhydraten te gebruiken, tussen 16:00 en 20:00 uur.

Dus je stelt je ontbijt uit tot 12:00 uur, wij noemen dit dan de eerste maaltijd. Lukt het je niet om je ontbijt uit te stellen? Begin dan elke dag je ontbijt verder uit te stellen, elke dag een half uur later, dan ben je er binnen 1,5 week aan gewend. Lukt het echt niet? Gebruik dan voor 12:00 uur uitsluitend zuivere eiwitten; magere kwark, gekookt ei, kipfilet, rosbief. Verder niets.

Terug naar de pagina Start dag 1 - 2.

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...