Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Sport je slank

SPORT JE SLANK

SPORTEN OM AF TE VALLEN EN SLANK TE BLIJVEN

Extra beweging om opgeslagen energie te gebruiken, om je metabolisme te verhogen en om je gewicht te beheersen en om je weerstand tegen stress te verhogen.

EXTRA BEWEGEN OF SPORTEN?
Sporten moet dat in de sportschool of is het uitlaten van de hond voldoende? Ik kan niet sporten want mijn knieën zijn versleten door mijn jarenlange obesitas, ik houd niet van sporten.... En zo zijn er honderden excuses om te blijven zitten, op de bank, met dat overgewicht. Slijtage en blessures zijn altijd uitdagingen maar met een gezond dieet zijn er verbeteringen te realiseren. Stap 1 is in overleg met de huisarts en vragen om sport-advies. De huisarts weet welke risico's vermeden moeten worden en kan doorverwijzen naar een fysiotherapeut, bewegingsdeskundige of een verantwoorde sportschool met begeleiding.

Als er geen fysieke beperkingen zijn is er alleen nog de psychische barriere. Durf je met overgewicht jezelf aan te melden bij een sportschool... Echt voor veel mensen is dit een grote uitdaging. Het helpt om de startdatum vooruit te plaatsen. Eerst 5 kilo afvallen en dan enthousiast gaan bewegen. De noodzaak om te sporten? Het geeft enorm veel EXTRA voordelen; je verbrandt overtollig lichaamsgewicht, je verbetert je hormoonbalans, het werkt stress-verlagend, het verhoogt je weerstand tegen stress, het verhoogt de bruinvet-massa, het verhoogt je BMR, je basaal-metabolisme en het verbetert de gevoeligheid voor insuline. Dit dus naast de risico-reductie op (chronische) aandoeningen. 

Bruin vet, ook bekend als bruin vetweefsel of "bruin adipose weefsel" (BAT), is een speciaal soort vetweefsel dat in het lichaam voorkomt. Het onderscheidende kenmerk van bruin vet is het hoge aantal mitochondriën dat het bevat, wat verantwoordelijk is voor de bruine kleur en de mogelijkheid om warmte te genereren.

Kenmerken van bruin vet:

Warmteproductie: Bruin vet speelt een rol in de thermogenese, wat betekent dat het in staat is om warmte te genereren. Dit is belangrijk voor het handhaven van de lichaamstemperatuur, vooral bij blootstelling aan koude omgevingen. Mitochondriën: Bruin vet bevat veel mitochondriën, de energiefabrieken van cellen, die helpen bij het verbranden van calorieën om warmte te genereren. Invers verband met lichaamsgewicht: Studies hebben aangetoond dat mensen met een hoger percentage bruin vet doorgaans slanker kunnen zijn dan mensen met minder bruin vet. Dit komt omdat bruin vet helpt bij het verbranden van extra calorieën. Stimulatie door koude: Blootstelling aan koude temperaturen (Ice man) kan de activiteit van bruin vet stimuleren. Dit is een van de redenen waarom koude blootstelling soms wordt geassocieerd met gewichtsbeheersing. Complementair aan wit vet: Naast bruin vet hebben mensen ook wit vet, dat de meest voorkomende vorm van vetweefsel is. Wit vet slaat energie op in de vorm van triglyceriden, terwijl bruin vet energie omzet in warmte. Het onderzoek naar bruin vet is nog in volle gang. Laatste update.

Is sport noodzakelijk voor de werking van RESET36? Nee, maar het helpt enorm.

Bewegen of sporten? Extra beweging is belangrijk voor een optimale werking van het afslank-proces, maar niet meer dan 400 kcal extra per dag verbranden. Ga je verder, verbrandt je meer dan 20% van je BMR dan creeëren de hormonen in je lichaam chemicaliën en boodschappen die er voor zorgen dat je gaat compenseren met voeding die meer energie bevat dan dat je verbrandt hebt. Als richtlijn, hanteren wij het gemiddelde van 400 kcal extra bewegen. Tijdens de 36 dagen is elke vorm van extra bewegen goed.

OPGESLAGEN LICHAAMSVET VERBRANDEN

Met bewegen en sporten verbrandt je extra calorieën, dus je valt af als je meer verbrandt dan dat je consumeert, de energiebalans. Maar de wens is om opgeslagen vet, bijvoorbeeld rond je middel, te verbranden. Dit hardnekkige en gevaarlijke vet is lastig weg te werken. Tijdens sport bepaalt je lijf zelf welke vetreserves worden weggewerkt, dat kan dus ook op plaatsen zijn waar je het niet wilt verliezen zoals je borsten of je gezicht. De supplementen van RESET36 vervullen hier een belangrijke positieve bijdrage. Er is een methode om opgeslagen vet te verbranden; sporten volgens het HIIT-principe. In eerste instantie ga je sporten om je opgeslagen glucose in je spieren, lever en bloed te verbranden. Daarna ruimt je lichaam oude rommel op om vervolgens aan het vet te beginnen. Maar opgeslagen vet moet eerst vrijgemaakt worden. Dit doe je met HIIT, je voelt je huid prikkelen als het vet vrijkomt, het komt in je bloedbaan en wordt verbrandt in de mitochondriën. Voorwaarde is wel dat je doorbloeding goed is. Heb je bijvoorbeeld koude billen of een koude buik dan is de doorbloeding minder en heb je meer tijd nodig om vet van je heupen, benen, billen en buik te verbranden.

VERHOOG JE METABOLISME

Ideaal is het om je verbranding een versnelling hoger te zetten, alsof je de thermostaat in de woonkamer een paar graden hoger zet. Helaas is dit niet veilig te doen. Ondanks de mooie beloften van fat-burners. Je metabolisme, zeg maar de snelheid van je spijsvertering, het energiegebruik van je lijf wordt alleen verhoogt doordat je de samenstelling van je lichaam aanpast; meer bruinvet en meer spiermassa (spierkracht). Alleen massa is het niet, immers, glucose in spieren houdt 6x haar gewicht aan water vast. Je kunt dus sterker worden en je metabolisme verhogen terwijl je in centimeters spiermassa verliest. De aanpak is om na cardio-training (glucose verbranden) ook te werken aan je spieren door middel van krachttraining die zorgt voor meer spieren en meer spierkracht. Een fantastisch meetbaar proces dat met snelle stappen verbetering laat zien.

"JOE THE BODY COACH" GEEFT JE IN ONDERSTAANDE VIDEO EEN VOORBEELD VAN EEN HIT-TRAINING VOOR BEGINNERS.
 

BEHEERS JE GEWICHT MET BEWEGING

Je bent de baas over je gewicht, jij bepaalt wat je eet en hoeveel je beweegt. Tenminste als je gezond bent. Gezonde mensen zijn in staat om hun gewicht te corrigeren. Na een uitspatting de hoeveelheid extra calorieën "eraf sporten op de volgende dag" kan! Maar niet over een te lange periode. Een week uit de band springen vraagt om meer dan 1 week corrigeren. Terwijl 1 vrijdag-middag-borrel de volgende ochtend (nuchter) verdwijnt in de sportschool.

VERHOOG JE WEERSTAND TEGEN STRESS
Je hormoonbalans en de effecten van je hormonen herstellen doorregelmatig te sporten. Het vermindert stress, vermindert cortisol, verhoogt dopamine en maakt je gevoeliger voor insuline. Samen betekent dit minder trek, vreetbuien, en je zit lekkerder in je vel. Je darmflora maakt bijvoorbeeld 95% van het rustgevende hormoon serotonine aan. Een gebalanceerde darmflora heeft dus invloed op je gevoel, op je stemming. Sporten verhoogt de produktie van dopamine en endorfine, de gelukshormonen. Als de hormonen in balans zijn kun je meer stress hebben, maar dat is symptoom-bestrijding, het mooiste is de oorzaak van de stress te reduceren. Overgewicht op zichzelf kan een permanente bron van stress zijn.

BEGINNEN MET SPORTEN
Alle begin is moeilijk en er moeten vaak wat drempels overwonnen worden voordat iemand zich "happy" voelt in de sportschool. De smoesjes om vooral niet te gaan zijn ontelbaar. Wat heel goed helpt is een sport-maatje, iemand die ook wil sporten en ook over een drempel heen moet. Een teamsport brengt een sociale dwang met zich mee om "niet af te haken" en mee te blijven doen. Alhoewel dit op zichzelf weer een stress-factor is. Begin stap voor stap, in eerste instantie is het plezier belangrijker als de prestatie. Start met 30-35 minuten met als doel 250 kcal verbranden. In de praktijk is dit; 5 minuten roeien, 10 minuten op de loopband, 5 minuten op de crosstrainer, 3 minuten planken en 5 minuten fietsen.

HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING

HIIT, high intensity interval training (interval training) bestaat uit "2 standen" voluit en rustig. Steeds 3 minuten rustig aan bewegen afgewisseld met 30 seconden maximaal voluit bewegen. Maar begin eerst met een warming-up. Na een week of 3 is de sportduur toegenomen met 5 tot 10 minuten per week en is de conditie al merkbaar verbetert. Dan 2 sets HIIT toevoegen aan het programma. Per week1 set toevoegen tot aan 7 sets van HIIT achterelkaar binnen 20 minuten. Op dat niveau is er ook tijd om te werken aan spierkracht.

De crosstrainer is een ideale cardio machine waarop je goed een high intensity interval training kunt doen. Dus 4 minuten warming up, 20-30 seconden voluit en dit 3 tot 5 keer herhalen. Doe het in de ochtend, in het tijdvak waarin je niet eet. Voel je huid kriebelen, dan ben je echt vet aan het verbranden.

MICHAEL MOSLEY OVER HIIT-TRAINING, BLIJF FIT MET 1 MINUUT TRAINING PER WEEK.....
Tijdens het afvallen is HIIT training belangrijk, ga voor 3-4 x keer een high intensity training van 5 - 15 minuten, langzaam opbouwen. Als je je afslankdoel hebt behaald kun je minder vaak en minder lang trainen. Sporten en fitness is ook leuk, heb jij er plezier van, ga je gang. Bekijk onderstaande video's.

VET VERBRANDEN OP DE CROSS TRAINER
Deze engels-talige video laat je in 2 minuten zien hoe je effectief de crosstrainer gebruikt. Deze machine vind je in elk fitness-centrum. Er zijn verschillende variaties; vooruit, achteruit, "met losse handen" en met gebruik van je armen.