Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Fruit top 10

TOP 10 FRUIT MET WEINIG KOOLHYDRATEN

FRUIT MET WEINIG KOOLHYDRATEN

Deze fruit-top-10 bevat veelvoorkomende fruitsoorten met een laag gehalte aan koolhydraten. Om te onthouden: Fruit uit het bos heeft weinig koolhydraten.

FRUIT BEVAT 3 SOORTEN KOOLHYDRATEN; GLUCOSE, FRUCTOSE EN SUCROSE.
Glucose is de basisvorm van energie voor het lichaam (spieren en hersenen) maar ook voor de andere cellen. De spieren en de hersenen verbranden het meest.

Fructose wordt alleen door de lever omgezet in bruikbaar glucose. De lever heeft een beperkte capaciteit om fructose te verwerken. Als het aanbod te groot is wordt overtollig fructose omgezet in lichaamsvet. Maar fructose als onderdeel van fruit (whole food principe) gaat goed. Fructose als suikervervanger in voeding is een veel grotere uitdaging om goed en volledig te verwerken tot glucose. Sucrose, sacharose of tafelsuiker (kristalsuiker) komt ook voor in fruit. Het enzym sucrase breekt de sucrose af tot glucose (energie) en fructose (energie en eventueel lichaamsvet). Fruit eten moet, maar kies slim en met mate!. Het belangrijkste van fruit is de hoeveelheid vezels, de vitaminen en de phytonutriënten. Lees hier meer over phytonutriënten.

keto fruit met weinig koolhydraten

 

keto fruit top 10De voedingswaarden in de tabel komen van de website voedingswaarden waar je voor bijna alle voeding de voedingswaarden (vet, eiwit, koolhydraten en calorieën) kunt vinden. Kies voor netto-koolhydraten; Het aantal gram koolhydraten minus het aantal gram vezels = netto koolhydraten. Een lage glycemische index.

Na je reset: consumeer fruit altijd met mate, maximaal 2 stuks of 200 gram uit de tabel, op een dag.

Voedingswaarden fruit

Fruit is een belangrijk onderdeel van een gezond dieet en bevat een scala aan voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voedingsstoffen die je in verschillende soorten fruit kunt vinden:

Vitaminen: Vitamine C: Belangrijk voor het immuunsysteem, helpt bij wondgenezing en bevordert de opname van ijzer. Te vinden in citrusvruchten, bessen, kiwi, enz. Vitamine A (als bètacaroteen): Essentieel voor gezonde huid, ogen en immuunsysteem. Te vinden in mango's, wortelen, zoete aardappelen, enz. Foliumzuur (vitamine B9): Belangrijk voor de vorming van DNA en celgroei. Te vinden in citrusvruchten, bananen en bladgroenten.

Mineralen: Kalium: Essentieel voor een gezonde bloeddruk en spierfunctie. Te vinden in bananen, sinaasappels, aardappelen en avocado's. Magnesium: Belangrijk voor spierfunctie, zenuwstelsel en botgezondheid. Te vinden in bananen, avocado's, noten en zaden.

Voedingsvezels: Voedingsvezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering, helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en kunnen helpen bij het behouden van een gezond lichaamsgewicht. Te vinden in bijna alle soorten fruit, vooral in bessen, appels, peren en pruimen.

Antioxidanten: Antioxidanten helpen het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen en kunnen ontstekingsremmende voordelen hebben. Ze zijn over het algemeen aanwezig in verschillende soorten fruit, maar vooral in felgekleurde vruchten zoals bessen, druiven en citrusvruchten.

Fytonutriënten: Fytonutriënten zijn bioactieve stoffen die in planten worden aangetroffen en kunnen bijdragen aan een betere gezondheid. Voorbeelden zijn flavonoïden in bessen en citrusvruchten, en carotenoïden in oranje en gele vruchten zoals mango's en abrikozen.

Natuurlijke suikers en koolhydraten: Fruit bevat natuurlijke suikers en koolhydraten die het lichaam energie leveren. in de lijst is een keuze gemaakt van fruit met weining koolhydraten, passend in een keto-plan.

Eiwitten: Hoewel fruit over het algemeen niet bekend staat om zijn eiwitgehalte, bevatten sommige vruchten zoals avocado's en bananen kleine hoeveelheden.

Vet: Fruit is over het algemeen vetarm, maar sommige vruchten zoals avocado's bevatten gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten.

Het is belangrijk om een verscheidenheid (eet een regenboog) aan fruit te eten om een breed scala aan voedingsstoffen binnen te krijgen. Door verschillende soorten en kleuren fruit in je dieet op te nemen, kun je profiteren van de diverse voedingsstoffen die ze bieden. Nutrins heeft een speciale superfruitblend gemaakt met alle kleuren fruit. Deze superfruit bessenmix vind je in verschillende Nutrins -shakes.