Slanke lifestyle

Slanke gewoonten, slimme keuzes, gezond en lekker eten en iets meer bewegen

Restyle your life, leer nieuwe gewoonten aan, ga er van genieten en blijf slank.

Slanke lifestyle

Wat doen slanke mensen om slank te blijven? Op welke manier houdt je je nieuwe slanke lijn vast? Hoe voorkom je dat jojo-effect?

Je hebt je doel gehaald en je wilt het resultaat behouden. De basis is; breng balans in de hoeveelheid energie, de vorm van energie en het verbruik van energie. De beroemde energie-balans. Als je net zoveel energie verbrandt als dat je er in stopt kom je niet aan.....

Na het afvallen heb je minder energie nodig voor je BMR, je basis-behoefte aan energie, als voor het afvallen. Per 5 kilo minder mag je 70 kcal per dag minder consumeren. Onderdeel van het RESET36 plan is extra bewegen en sporten. Met extra bewegen en cardio-sport verbrand je energie, met krachtsport bouw je spieren op die energie verbruiken. De gewoonte om meer te bewegen is goed om vast te houden. Er is nu geen restrictie meer van 400 kcal extra per dag.

De vorm van energie en het moment waarop je energie consumeert zijn de moeite waard om te blijven bewaken. Voorkom het stapelen van energie (calorieën). Met stapelen bedoelen we het gedrag waarbij je na een avond stappen, uit eten gaan of feestje de volgende ochtend niet corrigeert maar ook nog even een stevig ontbijt wegwerkt en de hele dag kalm aan doet. Een "overload" aan koolhydraten leidt tot langdurige glucose-verbranding en het opslaan van overtollige energie als lichaamsvet. Echt, de beste methode om te herstellen van een late avond met alcohol en teveel eten = Op je vaste tijd opstaan, sporten en gezond eten. De eerste maaltijd om 12:00 uur met veel proteïnen en weinig calorieën. 

Voorkom het jojo-effect

Het grote voordeel van afvallen met het RESET36-programma is dat je lichaam weer gevoeliger wordt voor insuline, de balans in de hormonen die met trek-verzadiging-energie en spijsvertering te maken hebben worden ondersteund in hun functie. Op termijn betekent dit dat het jojo-effect minimaal is. Het jojo-effect komt vaak voor als je afvalt met een laag-calorieën-dieët. Bij een dieet met veel proteïnen, probiotica en de juiste voeding voorkom je dit. Slank blijven betekent verstandig eten; dus ontbijten (bij voorkeur na 11:00 uur) met veel proteïnen en nauwelijks koolhydraten. Natuurlijk en gezond eten is altijd een goede keuze ook om op gewicht te blijven.

Gewichtbeheersing met intermittent fasting en sport

Intermittent fasten (periodiek vasten) om je nieuwe gewicht vast te houden betekent dat je of 4 dagen per week gedurende 16 uur niets eet, of dat je 2 dagen per week slechts 600 gezonde (proteïnen!) calorieën gebruikt.

Sporten en meer bewegen was goed om calorieën te verbranden, ook om gewicht te blijven moet je blijven bewegen, wij hopen ook dat je in die 36 dagen hebt ervaren hoe leuk het is om te sporten. Lees hier meer over bewegen en afvallen.

Effectief sporten? 3-5 keer week stevig wandelen. Stevig de pas erin betekent dat je langzaam genoeg loopt om te kunnen praten en snel genoeg om net niet te kunnen zingen. Je hartslag moet wat stijgen. Maar je kunt ook hier weer een stapje verder; 3 x per week een HIIT-training is al voldoende. High Intensity Training; 3 minuten warming-up, 30 seconden maximaal voluit, 3 minuten kalm aan, 30 seconden voluit, en dat 7 keer achter elkaar. In 20 minuten ben je klaar.

Sporten, wandelen, extra bewegen doe je bij voorkeur nuchter, dus voor 12:00 uur. En dan ook nog eens als je weet dat je glucose-voorraad leeg is en je vet aan het verbranden bent. De calorieën die je op dat moment verbrandt zijn calorieën uit opgeslagen vet, en daar ging het om.

Wat is het effect van jouw DNA op overgewicht?

Is het de schuld van je genen? Is overgewicht aangeboren? Heb je zware botten? Die genen spelen toch wel een rol. Inzicht in je DNA helpt, om op lange termijn de baas te blijven over je gewicht. Lees hier meer over de DNA-analyse.

Denk slank

Echt, je wordt wat je denkt. Wat jij denkt bepaalt hoe je je voelt, je gevoel beïnvloedt de keuzes die je maakt. Eerst doe je dat bewust, bij keuzes ga je na wat slanke mensen zouden doen. Als je dit 2 weken bewust doet (of bij 11 achtereenvolgnede ebslissingen) ga je onbewust de keuzes van slanke mensen maken. Dus geen snackje voordat je gaat sapen, die bitterbal afslaan, na een wijntje een glas water, de trap in plaats van de lift, op de fiets in plaats van de auto, zelf de tuin doen inplaats van je kinderen of de tuinman, en de hond kan altijd wel een extra rondje aan. Begin je net met afvallen dan lijkt dit misschien overdreven, maar vanuit de gedragspsychologie verander je gedrag stap voor stap beginnend bij de bewuste keuze; Ik ben slank! Ik denk slank, dus ik wordt slank en ik blijf slank. Lees meer over slank denken in deze blog.

de identiteit, wie je bent, jij bent slank
Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...