Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Lifestyle

Slanke lifestyle

SLANKE GEWOONTEN, SLIMME KEUZES, GEZOND EN LEKKER ETEN EN IETS MEER BEWEGEN

Restyle your life, leer nieuwe gewoonten aan, ga er van genieten en blijf slank.

SLANKE LIFESTYLE

Wat doen slanke mensen om slank te blijven? Op welke manier houdt je je nieuwe slanke lijn vast? Hoe voorkom je dat jojo-effect?

Je hebt je doel gehaald en je wilt het resultaat behouden. De basis is; breng balans in de hoeveelheid energie, de vorm van energie en het verbruik van energie. De beroemde energie-balans. Als je net zoveel energie verbrandt als dat je er in stopt kom je niet aan.....

Na het afvallen heb je minder energie nodig voor je BMR, je basis-behoefte aan energie, als voor het afvallen. Per 5 kilo minder mag je 70 kcal per dag minder consumeren. Onderdeel van het RESET36 plan is extra bewegen en sporten. Met extra bewegen en cardio-sport verbrand je energie, met krachtsport bouw je spieren op die energie verbruiken. De gewoonte om meer te bewegen is goed om vast te houden. Er is nu geen restrictie meer van 400 kcal extra per dag.

De vorm van energie en het moment waarop je energie consumeert zijn de moeite waard om te blijven bewaken. Voorkom het stapelen van energie (calorieën). Met stapelen bedoelen we het gedrag waarbij je na een avond stappen, uit eten gaan of feestje de volgende ochtend niet corrigeert maar ook nog even een stevig ontbijt wegwerkt en de hele dag kalm aan doet. Een "overload" aan koolhydraten leidt tot langdurige glucose-verbranding en het opslaan van overtollige energie als lichaamsvet. Echt, de beste methode om te herstellen van een late avond met alcohol en teveel eten = Op je vaste tijd opstaan, sporten en gezond eten. De eerste maaltijd om 12:00 uur met veel proteïnen en weinig calorieën. 

VOORKOM HET JOJO-EFFECT

Het grote voordeel van afvallen met het RESET36-programma is dat je lichaam weer gevoeliger wordt voor insuline, de balans in de hormonen die met trek-verzadiging-energie en spijsvertering te maken hebben worden ondersteund in hun functie. Op termijn betekent dit dat het jojo-effect minimaal is. Het jojo-effect komt vaak voor als je afvalt met een laag-calorieën-dieët. Bij een dieet met veel proteïnen, probiotica en de juiste voeding voorkom je dit. Slank blijven betekent verstandig eten; dus ontbijten (bij voorkeur na 11:00 uur) met veel proteïnen en nauwelijks koolhydraten. Natuurlijk en gezond eten is altijd een goede keuze ook om op gewicht te blijven.

GEWICHTBEHEERSING MET INTERMITTENT FASTING EN SPORT

Intermittent fasten (periodiek vasten) om je nieuwe gewicht vast te houden betekent dat je of 4 dagen per week gedurende 16 uur niets eet, of dat je 2 dagen per week slechts 600 gezonde (proteïnen!) calorieën gebruikt.

Sporten en meer bewegen was goed om calorieën te verbranden, ook om gewicht te blijven moet je blijven bewegen, wij hopen ook dat je in die 36 dagen hebt ervaren hoe leuk het is om te sporten. Lees hier meer over bewegen en afvallen.

Effectief sporten? 3-5 keer week stevig wandelen. Stevig de pas erin betekent dat je langzaam genoeg loopt om te kunnen praten en snel genoeg om net niet te kunnen zingen. Je hartslag moet wat stijgen. Maar je kunt ook hier weer een stapje verder; 3 x per week een HIIT-training is al voldoende. High Intensity Training; 3 minuten warming-up, 30 seconden maximaal voluit, 3 minuten kalm aan, 30 seconden voluit, en dat 7 keer achter elkaar. In 20 minuten ben je klaar.

Sporten, wandelen, extra bewegen doe je bij voorkeur nuchter, dus voor 12:00 uur. En dan ook nog eens als je weet dat je glucose-voorraad leeg is en je vet aan het verbranden bent. De calorieën die je op dat moment verbrandt zijn calorieën uit opgeslagen vet, en daar ging het om.

schema slanke lifestyle

DENK SLANK

Echt, je wordt wat je denkt. Wat jij denkt bepaalt hoe je je voelt, je gevoel beïnvloedt de keuzes die je maakt. Eerst doe je dat bewust, bij keuzes ga je na wat slanke mensen zouden doen. Als je dit 2 weken bewust doet (of bij 11 achtereenvolgnede ebslissingen) ga je onbewust de keuzes van slanke mensen maken. Dus geen snackje voordat je gaat sapen, die bitterbal afslaan, na een wijntje een glas water, de trap in plaats van de lift, op de fiets in plaats van de auto, zelf de tuin doen inplaats van je kinderen of de tuinman, en de hond kan altijd wel een extra rondje aan. Begin je net met afvallen dan lijkt dit misschien overdreven, maar vanuit de gedragspsychologie verander je gedrag stap voor stap beginnend bij de bewuste keuze; Ik ben slank! Ik denk slank, dus ik wordt slank en ik blijf slank.

De lifestyle van slanke mensen

De levensstijl van slanke mensen kan variëren, net zoals bij mensen met een ander lichaamstype. Er zijn echter enkele gemeenschappelijke kenmerken die vaak geassocieerd worden met mensen die een gezond gewicht behouden. Hier zijn enkele aspecten van de levensstijl van slanke mensen:

Regelmatige lichaamsbeweging: Slanke mensen hebben vaak een actieve levensstijl. Ze vinden manieren om regelmatig te bewegen, of het nu gaat om wandelen, joggen, fietsen, zwemmen of deelnemen aan sportieve activiteiten.
Evenwichtige voeding: Ze hebben vaak een evenwichtige en gevarieerde voeding. Dit betekent dat ze een breed scala aan voedingsmiddelen consumeren, waaronder groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten.
Portiecontrole: Ze zijn zich bewust van de portiegroottes en hebben de neiging om niet te veel te eten. Ze eten tot ze verzadigd zijn, maar vermijden overmatig eten. eet tot je voor 80% vol zit.
Minder bewerkte voedingsmiddelen: Ze geven de voorkeur aan hele, onbewerkte voedingsmiddelen boven sterk bewerkte voedingsmiddelen. Dit betekent dat ze meer neigen naar vers fruit, groenten, noten, zaden, mager vlees en vis, in plaats van voedingsmiddelen die rijk zijn aan toegevoegde suikers, zout en kunstmatige ingrediënten.
Hydratatie: Ze drinken voldoende water gedurende de dag om gehydrateerd te blijven.
Balans in levensstijl: Ze hebben een evenwichtige levensstijl waarin ze naast gezonde voeding en lichaamsbeweging ook tijd besteden aan ontspanning, slaap en sociale interactie.
Stressmanagement: Ze hebben vaak effectieve manieren om met stress om te gaan, zoals meditatie, yoga, mindfulness of andere ontspanningstechnieken.
Zelfbewustzijn: Slanke mensen kunnen goed luisteren naar hun lichaam en herkennen wanneer ze honger hebben en wanneer ze verzadigd zijn.
Consistente gewoonten: Ze hebben vaak gezonde gewoonten die ze regelmatig in hun dagelijks leven integreren, in plaats van extreme diëten of plotselinge veranderingen.
Langdurige mindset: Ze zien gezonde voeding en beweging niet als een tijdelijk dieet, maar eerder als een duurzame levensstijl.

De kenmerken van de slanke lifestyle komen overeen met de adviezen voor een lang leven, de anti-aging of longevity stroming. Meer over longevity.