Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Afslanken

Afvallen - echt afslanken en weer fit worden

SLANK AF MET RESET36

Met "echt afslanken" bedoelen wij dat je lichaamsvet; minder wordt, verdwijnt en moeilijk terug komt. Dus niet "even wat vocht verliezen". Maar echt die overtollige opgeslagen calorieën verbranden.

Elk dieet werkt zolang jij je er aan houdt. Maar daarna.... hoe houd je dat nieuwe gewicht vast? Zijn de resultaten blijvend of gaat je weegschaal als een jojo op en neer?

Het team van RESET36 is al jaren actief in de wereld van afslanken, enerzijds; als importeur van maaltijdvervangers, als coach, als therapeut en porduktontwikkelaars en anderszijds omdat wij ook overgewicht hadden. Vanuit onze professionele interesse en onze persoonlijke passie hebben wij jarenlang alle onderzoeken op het gebied van voeding, afslanken, sport en gezondheid gevolgd.

DOORBRAAK IN AFSLANKEN

In de zomer van 2018 werden er verschillende onderzoeken gepubliceerd over intermittent fasting, periodiek vasten. Er zijn verschillende vormen van vasten maar de beste manier is het vasten gedurende 16 uur per dag. Deze vorm is het gemakkelijkst vol te houden en heeft alle resultaten die je van vasten mag verwachten.

Op 1 augustus 2018 zijn wij gestart met het ons eigen onderzoek en op 1 februari 2019 zijn wij gestart met RESET36.

CBS overgewich in nederland

Reset36 maakt een combinatie van veelgebruikte en aantoonbaar effectieve methoden: lifestyle, voeding, beweging, en suppletie.

Overgewicht is een belangrijk gezondheidsprobleem in Nederland

Hier zijn enkele belangrijke feiten en cijfers met betrekking tot overgewicht in Nederland:

Prevalentie van overgewicht en obesitas: Volgens gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in 2021 heeft ongeveer 50,2% van de volwassen Nederlandse bevolking overgewicht. Hiervan heeft ongeveer 15% obesitas. Overgewicht en obesitas verhogen het risico op verschillende gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen, diabetes type 2, hoge bloeddruk, bepaalde vormen van kanker, gewrichtsproblemen en psychische gezondheidsproblemen. Me tobesitas ga je naar je huisarts, overgewicht veroorzaakt door lifestyle factoren kun je zelf (met behulp van ene coach) aanpakken.

Oorzaken van overgewicht: Overgewicht wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder genetica, omgevingsinvloeden, voedingsgewoonten, lichamelijke activiteit en psychologische factoren.

Preventie en interventie: Het voorkomen van overgewicht en obesitas is een belangrijk volksgezondheidsdoel. Maatregelen omvatten voorlichting over gezonde voeding en levensstijl, stimuleren van lichaamsbeweging en het creëren van omgevingen die gezond gedrag bevorderen. Gezondheidsbeleid: De Nederlandse overheid voert verschillende programma's en campagnes om overgewicht te bestrijden. Hierbij wordt samengewerkt met gezondheidsprofessionals, scholen, gemeenschappen en bedrijven. Het belang van een gezonde leefstijl wordt benadrukt, waaronder een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende slaap en het vermijden van overmatige consumptie van suiker en bewerkte voedingsmiddelen. Het aanpakken van overgewicht en obesitas is een complex en veelzijdig probleem dat inzet vereist van individuen, gezinnen, gemeenschappen, gezondheidszorgprofessionals en beleidsmakers. Het stimuleren van een gezonde levensstijl en het creëren van een omgeving die gezonde keuzes bevordert, zijn cruciale stappen in de strijd tegen overgewicht.

SLANK WORDEN

Het RESET36-programma helpt je met afslanken. Tijdens de 36 dagen wordt je lichaam als het ware ge-reset, de verbranding van ingenomen energie wordt beter. De energie die je consumeert, je voeding, verandert ook; veel proteïnen en slechts een paar uur per dag een minimum aan koolhydraten. Je leefstijl pas je ook aan; alleen maar eten tussen 12:00 en 20:00 en wat meer bewegen. Lukt het niet om je ontbijt over te slaan? Dan 's morgens alleen maar eiwitten (zuivel en eieren). Start met slank worden.

SLANK BLIJVEN

Blijf je gewicht monitoren. 1x Per week op de weegschaal. Had je overgewicht dan moet je bljivend werken aan behoud van een slanke lijn. De lifestyle-veranderingen probeer je zo vaak mogelijk vast te houden. Behoud een eetritme van 8 uur eten en 16 uur niet eten. Of eet 's morgens alleen proteïnen: vis, vlees, kip, ei, zuivel. Sport altijd in de ochtend, nuchter, dus voordat je eet.

Voorkom het stapelen van calorieën. Stapelen is een effect waar je zelfbeheersing bij nodig hebt. Als je 1 avond teveel en verkeerd gegeten en gedronken hebt zien wij vaak dat mensen de volgende ochtend ook weer verkeerd starten. Na een avond stappen of zwaar dineren voel je je "brak" in de ochtend. In plaats van een uitsmijter "omdat we nu toch al de fout in waren gegaan" is het effectief om meteen de draad weer op te pakken. Dus na een zware avond het onbijt overslaan, lekker sporten (wandelen of fitness) en in de eerste maaltijd veel proteïnen gebruiken.

Liever kort en hevig zondigen (en compenseren) als lang een beetje zondigen zonder compensatie door extra bewegen. Blijf slank!

VOEDING OM SLANK TE BLIJVEN

De reset36 maaltijdvervangers kun je blijvend gebruiken, bijvoorbeeld als eerste maaltijd om 11:00 of 12:00 uur, als proteïne-rijke snack in de middag of als maaltijdcomponent bij het diner. Gouden regel blijft; geen suiker, geen snelle koolhydraten, start je dag met proteïnen, eet kleurrijke groenten en geniet van het leven, dat is leuker als je lekker in je vel zit.