Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Omega-3 webshop

verse visvetzuren

Omega-3

Omega-3 voedingssupplementen zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde lifestyle. Het is geen vervanging voor gezonde gevarieerde voeding maar ene aanvulling daarop. Elke dag heb je essentieële vetzuren nodig. 

Vetzuren

Essentiële vetzuren zijn vetten die het lichaam niet zelf kan produceren en die daarom via voeding moeten worden verkregen. Ze zijn van cruciaal belang voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder celmembraanstructuur, de productie van hormonen en de regulatie van ontstekingsprocessen. De twee belangrijkste soorten essentiële vetzuren zijn omega-3-vetzuren en omega-6-vetzuren.

1. Omega-3-vetzuren: Eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA): Deze zijn vooral te vinden in vette vis zoals zalm, makreel, haring en sardines. Plantaardige bronnen van omega-3-vetzuren omvatten lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, walnoten en algenolie (voor veganisten en vegetariërs).
2. Omega-6-vetzuren: Linolzuur: Dit is een veelvoorkomend omega-6-vetzuur dat vooral te vinden is in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, saffloerolie, maïsolie en sojaolie. Noten, zaden en granen bevatten ook linolzuur.


Het is belangrijk om een goede balans te handhaven tussen omega-3- en omega-6-vetzuren in je dieet. In de moderne westerse voeding is de verhouding vaak verstoord, waarbij mensen vaak te veel omega-6-vetzuren consumeren in verhouding tot omega-3-vetzuren. Een evenwichtige verhouding is gunstig en wordt vaak aanbevolen in een verhouding van ongeveer 1:1 tot 4:1 (omega-6 tot omega-3).

Nutrins Omega-3 webshop

Nutrins werkt uitsluitend met verse omega-3 visolie. De laagst mogelijk totoxwaarde. Dus geen geknip en geplak, maar de pure vislever-oliedie meteen na de vangst van de kabeljauw op het schip wordt verwerkt. Op gezondmooislank vind je veel blogs over omega-3. 

Naar de omega-3 webshop op gezondmooislank.