Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Proteïnen voeding

Proteïnen voeding

PROTEÏNEN SPELEN DE HOOFDROL
Wat mag je eten om jezelf te voeden met proteïnen?

GEMAKKELIJK PROTEÏNEN ETEN?

Supergezond proteïnen eten kan met "Juvo green protein", een complete maaltijdshake met alle aminozuren. Samen met Nutins hebben wij ene vegan protein shake ontwikkeld. Uit 5 verschillende bronnen halen wij alle aminozuren die nodig zijn. Verschillende bronnen omdat er dan gefaseerde vertering en opname plaatsvindt. Plus vezels als ondersteuning van de vertering en verzadiging. Deze shake is aangevuld met 100% plantaardige vitaminen en mineralen.

ZELF KOKEN MET VEEL PROTEÏNEN
Rundvlees, paardenbiefstuk en kalfsvlees; zo onbewerkt mogelijk, gehakt alleen als het mager is en er geen toevoegingen zijn gebruikt. Hoe meer bewerkingen eten ondergaat hoe slechter de voedingswaarde. Vleeswaren kunnen, maar controleer goed wat er echt in zit. Dus geen; water, zout, zetmeel, bindmiddelen, kleur-, geur, conserverings- of smaakverbeteraars. Een mooi voorbeeld is carpaccio of rosbief. Bij kipfilet als broodbeleg altijd kiezen voor kwaliteit, de versie waarbij seperator-kippenvlees is gebruikt bevat teveel koolhydraten. Liever een onsje minder eten maar wel topkwaliteit, gezondheid en veel proteïnen. Bekijk hier de reset36-recepten.

Orgaan-vlees; lever van kip, varken en kalf. Maar je moet wel een liefhebber zijn :)

Vis; zalm, makreel, haring, schol, tong, sardines, forel, tonijn. Als je vis uit blik eet, kies dan een versie op waterbasis. Nooit gepaneerde vis, de paneer-laag bevat teveel koolhydraten, ook als je die zelf maakt.

Schaal- en schelpdieren; kreeft, krab, mosselen en garnalen.

Gevogelte; kip, kalkoen.

Eieren; Hoeveel eieren? In Maart 2019 is de discussie weer opgelaaid, mag je nou onbeperkt eieren eten of niet? Is het nou wel of niet een risicofactor voor hart- en vaatziekten? Als vuistregel; Op witte dagen 2 eier-dooiers, op groene dagen gemiddeld een halve per dag. Tel de eier-dooiers, het eiwit mag gewoon, dat zijn de meest zuivere eiwitten. Je kunt bij de meeste supermarkten ook flessen met ei-wit kopen, maar dat is wel duur, dus voor een omelet 1 ei aanvullen met het wit van 1 ei, en die extra dooier is voor iemand anders of gebruik het als shampoo. Lees in deze blog "alles over eieren".

vloeibaar eiwit

Zuivel-produkten zoals; yoghurt, kwark. Bij zuivel altijd kiezen voor de gefermenteerde vorm, de melksuiker (lactose) is dan omgezet in zuren. Supergezond en goed voor de darmbacteriën. Volle zuivel of magere zuivel.... Voor 12:00 uur, dus als je niet kunt vasten in de ochtend, de magere variant. Na 12:00 de volle variant. Ook bij zuivel geldt, zo onbewerkt mogelijk, dus geen toevoegingen, geen smaakjes. Vla is in dit verband geen zuivel.

PROTEÏNEN-VOEDING BEREIDEN
Vlees, vis en schaaldieren goed verwarmen. Grillen is een gezonde manier, stomen is mooi en bakken mag. Gebruik om te bakken een pan met een onbeschadigde anti-aanbak-laag. Tefal of een goede vervanger. Je kunt ook bakken door een stuk bakpapier in de pan te leggen. Een klein beetje vet is soms nodig. Bak in olijfolie of kokosvet. Aan het einde een halve thee-lepel roomboter mee laten smelten voor een geweldige smaak. Niet bakken in roomboter of in vet uit een plastic fles! gezonde optie is geitenghee. Hier meer over ghee.

Reset36-maaltijden