Proteïnen eten

Proteïnen spelen de hoofdrol

Wat mag je eten om jezelf te voeden met proteïnen?

Gemakkelijk proteïnen eten?

De shakes, toetjes, soepen en repen bevatten enkele grammen koolhydraten, wat vezels en vooral veel proteïnen. Gemiddeld kun je op witte 4 tot 5 eetmomenten invullen met de shakes.

Supergezond proteïnen eten kan met "Juvo green protein", een complete maaltijdshake met alle aminozuren.

Zelf koken met veel proteïnen

Rundvlees, paardenbiefstuk en kalfsvlees; zo onbewerkt mogelijk, gehakt alleen als het mager is en er geen toevoegingen zijn gebruikt. Hoe meer bewerkingen eten ondergaat hoe slechter de voedingswaarde. Vleeswaren kunnen, maar controleer goed wat er echt in zit. Dus geen; water, zout, zetmeel, bindmiddelen, kleur-, geur, conserverings- of smaakverbeteraars. Een mooi voorbeeld is carpaccio of rosbief. Bij kipfilet als broodbeleg altijd kiezen voor kwaliteit, de versie waarbij seperator-kippenvlees is gebruikt bevat teveel koolhydraten. Liever een onsje minder eten maar wel topkwaliteit, gezondheid en veel proteïnen.

Orgaan-vlees; lever van kip, varken en kalf. Maar je moet wel een liefhebber zijn :)

Vis; zalm, makreel, haring, schol, tong, sardines, forel, tonijn. Als je vis uit blik eet, kies dan een versie op waterbasis. Nooit gepaneerde vis, de paneer-laag bevat teveel koolhydraten, ook als je die zelf maakt.

Schaal- en schelpdieren; kreeft, krab, mosselen en garnalen.

Gevolgelte; kip, kalkoen.

vloeibaar eiwit reset proteïnen-dieet

Eieren; Hoeveel eieren? In Maart 2019 is de discussie weer opgelaaid, mag je nou onbeperkt eieren eten of niet? Is het nou wel of niet een risicofactor voor hart- en vaatziekten? Als vuistregel; Op witte dagen 2 eier-dooiers, op groene dagen gemiddeld een halve per dag. Tel de eier-dooiers, het eiwit mag gewoon, dat zijn de meest zuivere eiwitten. Je kunt bij de meeste supermarkten ook flessen met ei-wit kopen, maar dat is wel duur, dus voor een omelet 1 ei aanvullen met het wit van 1 ei, en die extra dooier is voor iemand anders of gebruik het als shampoo. Lees in deze blog "alles over eieren".

Zuivel-produkten zoals; yoghurt, kwark. Bij zuivel altijd kiezen voor de gefermenteerde vorm, de melksuiker (lactose) is dan omgezet in zuren. Supergezond en goed voor de darmbacterië. Volle zuivel of magere zuivel.... Voor 12:00 uur, dus als je niet kunt vasten in de ochtend, de magere variant. Na 12:00 de volle variant. Ook bij zuivel geldt, zo onbewerkt mogelijk, dus geen toevoegingen, geen smaakjes. Vla is in dit verband geen zuivel.

Proteïnen-voeding bereiden

Vlees, vis en schaaldieren goed verwarmen. Grillen is een gezonde manier, stomen is mooi en bakken mag. Gebruik om te bakken een pan met een onbeschadigde anti-aanbak-laag. Tefal of een goede vervanger. Je kunt ook bakken door een stuk bakpapier in de pan te leggen. Een klein beetje vet is soms nodig. Bak in olijfolie of kokosvet. Aan het einde een halve thee-lepel roomboter mee laten smelten voor een geweldige smaak. Niet bakken in roomboter of in vet uit een plastic fles!

garnalen rijk aan proteïnen

Wij gebruiken cookies om op basis van je bezoek aan de verschillende pagina's en websites ons aanbod en onze content beter af te stemmen op bezoekers en om onze marketinginspanningen te meten. Meer details hier.
x
Loading...