Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Coaching naar oorzaak

afslankcoaching  

HET BEGELEIDEN VAN AFVALLERS IS MAATWERK!

Als je de oorzaak van het overgewicht niet kent, gaat de oplossing nauwelijks werken. Om langdurig effect te bereiken en echte veranderingen te realiseren moet je weten wat de oorzaak is, pas dan kun je een goede aanpak selecteren. Een RESET36-coach heeft voor elke oorzaak een passende methode.

HET COACHINGSGESPREK

Het coachen van mensen die willen afvallen is te vergelijken met het coachen van medewerkers, je wilt een gedragsverandering, je wilt mensen zichzelf laten verbeteren. Als coach faciliteer je dit proces, je helpt, begeleidt, instrueert en helpt mensen hun eigen motivatie te vinden, en vooral, je blijft die motivatie en hun doelstelling in beeld houden. Een soort kompas die de richting aangeeft.
 

afslankcoaching met growmodel

 

Een coachingsgesprek (voortgang) begint met de vraag; hoe is het gegaan de afgelopen periode? Wat ging goed, wat ging fout en wat kon beter? De feedback van de cliënt wordt naast de doelstelling gelegd. Ben je onderweg, zijn er resultaten en verbeteringen, wat kan de cliënt zelf verbeteren. Stel zelf verbeteringen voor. Maak een plan, vraag om bevestiging van de cliënt en plan de volgende afspraak in. Dit GROW model, een afkorting voor Goal (doelstelling), Reality (de weging, de realiteit), Options (mogelijkheden, verbeteringen), Way forward (de volgende stappen, het plan voor de korte termijn) is een bewezen methode om mensen te begeleiden in het bereiken van hun doel.

SMART DOELSTELLING - 5 KILO AFVALLEN IN 36 DAGEN
SMARTdoelen, een doelstelling die specifiek is (10 kilo afvallen), meetbaar (10 kilo in 8 weken), aanvaardbaar (en ambitieus) dus bereikbaar maar wel met ambitie ( geen halve kilo per 3 maanden), realistisch (dus niet 10 kilo in 1 week maar gemiddeld 4 - 8 kilo per maand) en tijd-meetbaar, dus een meetbaar doel in een bepaalde periode (gewicht of kledingmaat binnen 3 dagen.

SMART-doelstellingen om af te vallen helpen de cliënt om door te zetten om realistische verwachtingen na te streven en om succesvol te zijn.

FOLLOW UP
Na het vieren van de bereikte doelstelling volgt het behouden van de goede resultaten. Een afgeslankt lichaam heeft per 5 kilo minder-gewicht ook 70 kcal per dag minder nodig. Dus 10 kilo afvallen betekent daarna elke dag 140 kcal minder eten. Een uitzondering ontstaat als de cliënt heeft gesport en ook heeft gewerkt aan het vergroten van de spiermassa. Bij hetzelfde lichaamsgewicht is er meer energie nodig, spieren verbranden meer energie om zichzelf in stand te houden als vetweefsel.

De nazorg is het informeren (onderwijzen) van je klant. Blijf 5 dagen per week intermitterend vasten blijf sporten, "eet en feest" op een slimme manier, vraga om direct om hulp als het weer fout gaat. Als coach neem je na 6 maanden weer contact op: "Hoe gaat het met jou?"

GEWICHTSBEHEERSING
De gemakkelijkse methode is om 4-5 dagen per week het intermittent fasting-ritme vast te houden. De nieuwe manier van eten en de tips voor de nieuwe lifestyle zorgen voor resultaat.

Coach worden? neem contact op.

Geen producten gevonden voor deze selectie.