Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Slank blijven

SLANK BLIJVEN - GEWICHTSBEHEERSING

BLIJF SLANK, BEHEERS JE GEWICHT

Slank blijven is helaas voor de meeste mensen een uitdaging. Je nieuwe gewicht vraagt om controle en onderhoud. Controle in de vorm van regelmatig wegen. 1x per week op steeds hetzelfde tijdstip. Een gezonde levensstijl is de basis om je gezonde gewicht te behouden. Onthoud dat voor elke 5 kilo die je bent afgevallen je 70 kcal (calorieën) per dag minder mag eten. Of je compenseert dit door dagelijks bewust extra energie te verbranden of, door te werken aan meer spiermassa (na het afvallen); spieren hebben meer energie nodig om in stand te blijven. Tijdens het afvallen verbrandt je vooral energie met cardio, na het afvallen meer focus op het ontwikkelen van spiermassa. Bekijk hier de sportvoeding.

GOUDEN TIPS OM SLANK TE BLIJVEN

Eet mindfull, met aandacht, zonder afleiding, 1x opscheppen (pannen leeggooien), op een klein bord en drink water.
Eet netto-koolhydraten. Minimaliseer de inname van koolhydraten waar mogelijk, eet volkoren. Lees etiketten; Suikers minus de vezels is de hoeveelheid netto-koolhydraten. Kies het produkt met de minste netto-koolhydraten en de meeste vezels.
Blijf 5 dagen per week intermittent fasten. Bijvoorbeeld van Zondag-avond 20:00 uur tot Vrijdag 12:00 uur.
Weeg regelmatig en zorg voor een goede spijsvertering en stoelgang. Veel mensen blijven supplementen zoals probiotica gebruiken.
Drink water, veel water en groene thee. 1,5 tot 2,5 liter per dag.
Trek? Dat is dorst, drink een groot glas water.
Blijf in beweging, neem de trap, sta op om thee te zetten, laat de hond uit, ga naar de sportschool, doe aan fitness, 3x per week 40 minuten.
5 Minuten high intensity interval training per dag. Zorg ervoor dat je 's morgens even je hartslag laat pieken door lichamelijke inspanning.
Alcohol? drink om te genieten en te proeven, drink water om je dorst te lessen.
Plan je "uitjes", laat je niet verrassen, kies slim wat je wel en wat je niet eet.
Blijf wegen, altijd op hetzelfde moment, 1 x per week, blijf de baas over je gewicht en corrigeer indien nodig.

ONTBIJTEN MOET TOCH?
Veel websites adviseren om toch te ontbijten als je slank wilt blijven. Er is een onderzoek in de USA, het National Weight Control Registry (NWCR), dit toont aan dat mensen die 13 kilo waren afgevallen op gewicht bleven juist door wel te onbijten...... Maar wat is nou het effect van dat ontbijt? De verklaring van de onderzoekers; mensen die ontbijten die snoepen en snacken minder aan het einde van de ochtend. Het Engelse woord breakfast betekent letterlijk een pauze (break) in het vasten, dat mag best om 12:00 uur. 


 break fast een break in het vasten

Als jij zonder ontbijt ook honger krijgt en hier aan toe geeft door te snacken, start dan je dag met eiwitten! De RESET36 maaltijdvervangers of een gekookt ei, zuivel, kip, vlees en vezels.

Een ontbijt zet de spijsvertering aan..... Helaas geloven veel mensen dit nog steeds. De spijsvertering, het opnemen en verwerken van voeding gaat gewoon door, of je nou wel of niet ontbijt. De darmen zijn uren tot dagen bezig met het verwerken van jouw lunch en diner, de spijsvertering gaat niet harder of beter werken als je een ontbijt gebruikt. Wij hebben gezocht naar het ontstaan van het ontbijt, de oermens gebruikte waarschijnlijk maar 1 maaltijd per dag. De enige verklaring die ons logisch lijkt; Het ontbijt werd geïntroduceerd tijdens de industrieële revolutie, de arbeiders in de fabrieken werden aan het einde van de ochtend minder produktief in afwachting van de lunch. Door ze voor het werk al te laten eten werd er harder gewerkt......

Slank blijven met gezonde gewoonten

BLIJF INTERMITTENT FASTEN
In 36 dagen heb je een ander ritme gevolgd en ben je beter en meer gaan verbranden. Houd na die 36 je eetschame vast. Dus eten van 12:00 tot 20:00 uur. Minimaal 5 dagen per week. Van maandag tot en met vrijdag bijvoorbeeld. Probeer de eerste maaltijd vooral proteïnen te eten.

BLIJF BEWEGEN
in de ochtend hoge-intensiteit-training, een paar keer je harslag laten stijgen, stimuleert de vet-verbranding. Na de 36 dagen kies je wat et beste bij jou past; investeer in krachttraining om meer spiermassa te maken. Spieren verbruiken in rust meer energie. Of blijf regelmatig lekker caloriën verbranden met cardio-training.

Als je training niet meer dan 400 kcal verbruikt lukt het je om een hongeraanval te weerstaan. Na je sport, die je bij voorkeur 's morgens in je vetverbrandingsfase doet, lekker genieten van eiwitrijke voeding. Dat is ook goed voor je spieren. Vermijd aub de zoetstof rijke sport-waters op je sportschool!

BLIJF GEZOND ETEN EN DRINKEN
In de 36 dagen heb je veel geleerd en ervaren. Behoud goede gewoonten zoals de intermittent-fasting-principes, start je dag met proteïnen, Slaap goed, beweeg en eet gezond. Wij adviseren goed te letten op al je macronutriënten (vet-vezels-water-proteïnen-koolhydraten) en je micronutriënten (vitaminen en mineralen). Nutrins heeft een speciaal pakket samengesteld voor dagelijkse suppletie.

Geen producten gevonden voor deze selectie.